Om bandet: 


VHO er en multigenre-kvartett med tilhold i Bergen. Bandet har lang fartstid og feiret vinteren 2014 10-årsjubileum for sine ukentlige mandagskonserter på Logen Bar. Etter 400 konserter på Logen pakket VHO instrumentene og flyttet i januar 2018 til andre siden av kvartalet. Mandagskonsertene holdes nå på konsertscenen Chagall.

Konseptet med de ukentlige konsertene startet på konsertstedet Den Stundesløse i Bergen i 2002 og ble etterhvert flyttet over gaten til Logen Bar i 2004. Da som trio med Harald Dahlstrøm, Steinar Krokstad og Yngve Moe. 

Senere har VHO blitt en kvartett etter at Thomas T. Dahl ble med på gitar i 2006.
Ole Marius Sandberg ble med fast som bassist i 2014 i etterkant av at Yngve Moe gikk bort i en ulykke. 

Les mer om dagens besetning her!


VHO har i løpet av de ti årene hatt en massiv konsertproduksjon. Årlig spiller orkesteret mellom 30 og 40 mandagskonserter med nye gjesteartister hver uke. Gjestene er både veletablerte - såvel som mindre kjente artister innen de fleste genrer.
For eksempel har publikumet på Logen Bar fått høre Voksne Herrers Orkester spille med: Helge Jordal, Tone Hulbækmo,
Askil Holm, Bjørn Eidsvåg, Jan Eggum, Claudia Scott, Christine Sandtorv, Olav Stedje, Helene Bøksle og mange, mange fler.
Vi anbefaler forøvrig å ta et søk på Youtube for å se litt av det som rører seg på mandagskveldene på
Chagall (tidligere Logen Bar)!

I tillegg til alle konsertene på Chagall og Logen Bar har også VHO tre ganger blitt innlemmet i programmet til Festspillene i Bergen hvor de har opptrådt  med gjester fra programmet til festivalen. For eksempel Åse Kleveland, Palle Mikkelborg, 
Bettina Flatter, Andrea Pellegrini, Marius Neset og Colin Currie. 

Voksne Herrers Orkester består av populære sessionmusikere som jobber innen et vidt spekter av genrer og derfor har mandagskonsertene til VHO blitt et popuært sted for artister å prøve ut nytt materiale. VHO gjør også andre backingoppdrag og har mange eventjobber, plateinnspillinger, innspllinger av undervisningsmateriale etc på samvittigheten.

VHO var i over 10 år vært musikalsk ansvarlig for den årlige artistdugnaden «Lys i mørket» på Logen Teater til inntekt for Kirkens Bymisjon i Bergen. Bandet har nå gitt stafettpinnen for den konserten videre til Kirkens Bymisjon som kommer til å opprettholde tradisjonen. 

I mars 2015 gjennomførte VHO en live plateinnspilling i Logen Teater med musikk og tekster av Jan Eggum og Morten Lorentzen. Komponistene har gitt 14 låter i gave til det unike kulturhuset Logen Teater (som forøvrig også er VHO´s «hjemmebane»). Disse låtene ble spilt inn i storsalen på Logen og kom ut på Grappa forlag 19. oktober 2015.
Du kan lese mer om prosjektet her! 

I oktober 2018 var VHO husorkester på utdelingen av Medaasprisen på Den Nationale Scene i Bergen og backet artister som Sigrid Moldestad og Odd Nordstoga.

Du kan også lese mer om hva slags innspillinger VHO har begått her!